keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Savonlinnan sydämessä.

Savonlinnassa on idyllinen ihana katu, Linnankatu, joka sijaitsee aivan Olavinlinnan kupeessa. Katu henkii vanhaa aikaa hienoine puutaloineen ja mukulakivikatuineen. Se on tietysti myös oiva paikka hurmaaville pikku puodeille ja niitähän sieltä löytyi ja minä poloinen menin ja eksyin sinne. 
Oi ja voi!

Tämä sisäänkäynti nosti IIIIISON hymyn huulilleni
 ja astuessani sisään hymyni vain kasvoi.
Ihana pikku koru-/Muumipuoti!

Tämä sisäänkäynti oli suloisen houkutteleva. Sisältä löytyi Kaisa Turtiaisen tuotosta 
ja (muistaakseni) RantaTyllin kudonnaisia ym. 


Edellä mainitun pikkupuodin vieressä oli toinen samanlainen pieni puoti Kesäkauppa, johon oli yhdistetty ainakin kolmen eri nimen tuotteet. Sieltä tarttui mukaani aivan ihana rannekukkaro, johon voi sujauttaa vaikka kesälomalle mukaan korut! :) Mainittakoon mahtavasta asiakaspalvelusta. Olisin halunnut ostaa samanlaisen kukkaron siskolleni lahjaksi, mutta hyllyssä ei ollut. Avasin kuitenkin suuni oikeassa paikassa (kerrankin!) ja minulle tehtiin vaseti (vartavasten, jos ette ymmärtäneet :D) toinen samanlainen ja lähetettiin postissa minulle! Mahtavuutta! Kiitos Helvi.





Houkuttelevia sisäänkäyntejä riitti! Saimakauppa.

Näissä vanhoissa puutaloissa ja mukulakivissä on sitä jotain!! Eikö totta?


Askeleeni veivät myös Savonlinnan torille, satamaan. Sielläkin oli sitä jotain!! Savolainen toritunnelma vaan toimii ja eikös sieltäkin löytynyt aivan ihania käsityökojuja ja tietysti niitä korumyyjiä. Koska taloudellinen tilanteeni ei ollut mainittava, päädyin ostamaan vain eräältä aivan mahtavalta naismyyjältä kauniit korvakorut. Olisin senkin kojun voinut tyhjentää vaikka kokonaan! Huoh. :)

Olet ihana.

Eksyin myös reissullani sataman kupeessa sijaitsevaan TaitoShoppiin. Olen itse muinoin työskennellyt samaisessa liikkeessä, eri paikkakunnalla ja oli mielenkiintoista nähdä millainen kyseinen liike on Savonlinnassa. Lähinnähän siellä myytiin tuotteita turisteille ja lahjaksi. Korujakin löytyi jokunen, enemmänkin toki olisi voinut olla! (AINA :P) Siellä oli myös Jukka Rintalan näyttely ja näinpä miehen itsensäkin! Täytyy ihastella niitäkin luomuksia, melkein koruja nekin! Matkaani ei kuitenkaan tarttunut yhtäkään Rintalan luomusta tai muuta käsityön näytettä, mutta perähuoneesta, kappas kappas, löysin HELMIÄ!! 

Kaunista - sisältä ja ulkoa.

Aurinkoiset fasettihiotut lasihelmet tarttuivat heti mukaani. 
Lilan ja pinkin sekoituksen kanssa käytiin melkoinen taisto mielessäni.

Puuhelmiä.

"Pippurikahvi"

"Puolukoita keväthangella"





4 kommenttia:

  1. <3 Tykkää kovasti ja tosi hienoja kuvia Savonlinnasta ja tuotteista :))

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa Savonlinnaan myös ensi kesänä :)

    VastaaPoista
  3. Asuin noilla nurkilla yli 20 vuotta :-)
    Eipä Linnankatu varsinaisesti muutu... Hienot kuvat!

    VastaaPoista
  4. Kaisa: Varmasti tulen myös ensi kesänä! <3
    Mags: Kiitos kovasti. Minä voisin asua myös siellä, tosin ehkä vain kesäisin :P

    VastaaPoista