torstai 31. maaliskuuta 2011

Messulöytöjä.

Messuilta tuli kannettua kotiin roppakaupalla tavaraa. Ajattelin jakaa myös teidän nähtävillenne niiden kauneutta.

Kaikki yhdess' koos.

Joistain helmistä oli todella vaikea saada oikeaa väriä esiin kuvatessa, mutta parhaani yritin. Myös osa helmistä heijasteli ikävästi. Niin ja kuvista saa isompia klikkaamalla niitä!

Yhdeltä osastolta (nimeä en tiedä) löytyi muutama ihana metallihelmi sekä kauniin keväisiä Cat eye-helmiä ripustuslenkeillä. Mukaan lähti myös muutama kivihelmi ja tuo hassunhauska hierova sormus.

 Vas. siemenhelmiä Idän helmen valikoimasta, oli pakko ostaa kun halvalla sai :D Tiedä mitä niistä keksii!
Oikealta löysin Helmikuumeesta makeita kivihelmiä ja mattamustia lasihelmiä.

Nämä oli upeita! ...harmikseni unohdin ostaa kullattuja korupiikkejä. -.-
Kuvassa mattapintaiset isot lasihelmet, foliohelmiä, timanttimatta(startdust)helmiä 
sekä kullatut korvakorukoukut.

Oik. puoleiset ihanuudet tapasin Helmikuumeesta. Nuo valko-vihr.kukalliset olivat jotenkin aivan hurmaavat. Kesäksi korvikset niistä! Ja vas. puoleinen kuva on Idän helmen löytöjä. Poimin jokaisen yksitellen, harkiten.

Peruskorutarvikkeitakin tuli hommattua tottakai. Suurin osa kuvan sadosta tarttui mukaan Helmien talo:n osastolta, mutta myös Helmikuumeesta löytyi tarvittavia. Kaikkea pientä ei tullut edes kuvattua.

Hopea on mieluisin materiaali/väri minulle ja sen huomaa. Nämä Idän helmestä! <3

Nämä helmimeret tarttuivat mukaan Boutique Nana:sta. Mansikoita ja suklaata, mmmmmm.... 
Ihanien tuotteiden lisäksi, myyjät olivat niiiiiiiiin mukavia :)

 Helmiäislaatoista ajattelin rannekorua ja osa noista pyöreistä päätyy varmaankin helmisormuksiin, joita ajattelin taiteilla. (Idän helmestä ja Boutique Nanasta)

Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisempänä. Tämä merta henkivä helmiketju (simpukankuorihelmiä) oli pakko saada. Hiplasin sitä pitkin lauantai päivää mutten hannonut ostaa... Paitsi sitten viime minuuteilla! :D 


Sellaisia löytöjä. Toivottavasti ette kyllästyneet hengiltä. :) Jatkossa sitten tuotoksia näistä...

maanantai 28. maaliskuuta 2011

Vihdoinkin!!

Viimein se odotettu viikonloppu koitti!! Lahden jalo- ja korukivimessut/Helmimessut!! Parasta.

Pääsin liikkeelle hieman odotettua myöhemmin, joten kaikki jäi lauantaina ihan kesken ja minunhan oli sitten mentävä sunnuntainakin. Ikävä kyllä kärsin tuplaten sitten messujen sisäänpääsymaksun, mutta pakko oli päästä ja kyllä kannatti!! 

Napsin siellä huumassa muutaman kuvan messutunnelmista, tosin ikäväkseni sain huomata niiden olevan melko huonolaatuisia, heilahtaneita tai muuten ihme kulmasta kuvattuja, joten kuvia on aika vähän. Mutta se ei pyyhi hienoja muistoja messuista pois <3 Tapasin mahti myyjiä, mukavia asiakkaita ja sain paljon hyviä neuvoja! Ja tietysti niitä helmiä ja korutarvikkeita!!!! Niitä ei sovi unohtaa...

Vasemmalla Jalokivigallerian kiviaarteita. Ja oikealta löytyy Peltolan Spectrolitnappi Ky:n työkalutarjontaa.  

En kirveelläkään muista kaikkia kuvaamiani kohteiden nimiä, mutta luvat kysyin kaikkiin kuviin. Tässä vielä muutama otos alakerran, jalo- ja korukivipuolen messutunnelmasta.


Ihania helmimeriä. Eikö olekin?


...sitten tuli yläkerran vuoro. Ensimmäisen kerran kun kävin kyseisillä messuilla, pyörin pitkään alakerrassa ihmetellen, että tässäkö tämä nyt oli... Ja kun ensimmäisen kerran astuin yläkerran helmimessu tilaan - WOW! Tänä vuonna tiesin mikä autuus yläkerrassa odottaa ja suurinpiirtein läpijuoksin lauantaina alakerran ja ryntäsin ylös. Sieltä muutama otos tässä:

Boutique Nanan/Castafiore ky:n helmivuori, josta lähti monta pussia mukaan!! :) :) 
Myyjät olivat superihania - toivottavasti luette tätä. Oli mukava jutustella!

Idän helmi oli minulle oikea löytöjen löytö! Oli ihanaa päästä hiplaamaan helmiä ja valita niitä yksitellen mukaan otettavaksi. :) Myyjäkin oli mukavan avulias ja mukava.


 Valitse siinä nyt sitten!! -.- Huoh. Helmien talon osastolta.

 
Helmikuumeeseen tutustuin hieman ennen messuja Facebookin kautta. Messuilla pääsin tutustumaan tarjontaan ja voin kertoa, että kannatti! :P 
 (Ikävä kirkastus iski kuvaan Jokimaan katsomon ikkunoista.)

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Lapin lumoa.

Eräs rovaniemeläinen ystäväni tilasi minulta äitinsä 50-vuotis lahjaksi kaulakorun. Yhteistuumin haekselimme ideoita internetin ihmeellisestä maailmasta... Ja löytyihän sieltä niitä. Ystävälläni on mieheksi äärimmäisen hyvä ja TARKKA maku. Toteutin toiveita parhaani mukaan, muutamia mutkia matkassakin oli, mutta sain korun ajoissa valmiiksi ja ainakin lahjan antaja siitä piti... Jännityksellä odotan mitä lahjan saaja tuosta korustaan tuumaa. 

Koruille on monilla tapana antaa nimi ja minustakin se on hauskaa, etenkin jos nimi vain pulpahtaa mieleen.  Tilaaja ja pakonomainen mielleyhtymä korusta tuon äskettäin lahjaksi saamani hopeisen poron kanssa saivat nimen huomaamatta aikaan. 

Saanko esitellä? Lapin lumo.

 
Kuva ei anna oikeutta korulle itselleen. Tehty valkeista makeanvedenhelmistä
granaattihelmistä ja piiiiiienen pienistä hopeahelmistä. 
(Huom! Granaattihelmet ovat kauniin viininpunaisia, kts. linkki.)

Lahjan antaja sai otettua upean kuvan korusta.
Nyt kuvassa näkyy myös granaatin kaunis punainen hehku.

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Joka pikku ötökällä rusetti on hännässään. -Nuuskamuikkunen

Ja minäpä tämän hetkisen muodin innoittamana tein somat, pienet punaiset rusetti-korvakorut ystävälleni. (Pahoittelen edelleen kuvieni huonolaatuisuutta. Mur.)


torstai 10. maaliskuuta 2011

B&W

Rannekoru kokeilua.

 

Koruun käytetty helmiäiskolikkoja ja -renkaita sekä metallijäljitelmähelmiä 
ja hopeoituja metallirenkaita.

tiistai 8. maaliskuuta 2011

Kesää kohti...

Päivitykseni tulevat kummallisessa, hyvin epäloogisessa järjestyksessä, mutta ei anneta sen häiritä. Sain viimein muokattua muutamaa kuvaa (huonolaatuista sellaista, pahoittelen!!) ja ajattelin sujauttaa ne nyt näkyville asti. Tein taas kerran rakkaalle siskolleni jatketta jouluna lahjaksi antamaani kaulakoruun, ystävänpäivälahjaksi tällä kertaa. Kyhäsin siinä ohessa myös nopeat korvikset - samaa sarjaa tietenkin ja kesää ajatellen.


Kuvien korut valmistettu hopeoiduista kukkariipuksesta, metallijäljitelmähelmistä, läpikuultavista siemenhelmistä ja keltaisista puuhelmistä.


Ai niin! Oikein Ihanaa Naistenpäivää Kaikille IhaNAISILLE!

torstai 3. maaliskuuta 2011

Helmiä... Helmiä... Helmiä... Helmiä... Helmiä...

Ajattelin laittaa kuvia siitä mistä minun ideani ja visioni syntyvät koruihini, siitä mistä kaikki alkaa... 

 
 Oikean puoleisessa kuvassa fasettihiottuja lasihelmiä ja foliolaatta helmiä kevään väreissä. Vasemman puoleisessa myös fasettihiottuja lasihelmiä sekä metallisia huurre-helmiä.

 Minä vain satun pitämään fasettihiotuista helmistä!
Etualalla ihana löytö joulumarkkinoilta, iso foliosydänhelmi.
 

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Siitä se ajatus sitten lähti.

Siskon luona vieraillessani sain nyt viimein otettua hieman parempi laatuisen kuvan korusta, josta tämä blogikin on alkunsa saanut. Tein korun joululahjaksi siskolleni, ajatuksena "piristystä virkanaisen pukuun". Korun piti siis olla tarpeeksi yksinkertainen, jotta se sopisi mahdollisimman moneen asuun muttei kuitenkaan tylsä. Tarkoituksena olisi tuoda eloa ja kiinnittää huomiota, joten kehittelinpä sitten vaihdettavan riipuksen. Riipuksen vaihdettavuus tekee korusta monikäyttöisen. Näin ollen väreillä, muodoilla ja teemoilla pystyy pelaamaan tilanteen mukaan. Joulupakettiin sujautin siskolleni hopeoidun sydänriipuksen lisäksi kauniin turkoosin lasisen sydänriipuksen.